Waarom jij een birdblocker moet installeren

Soms kom je wel eens iets tegen waarvan je denkt dat het wel handig gaat zijn, maar je bent nog niet helemaal overtuigd. Zo kan het ook zijn met de birdblocker, een middel om de overlast vogels zonnepanelen tegen te gaan. Vogels houden namelijk van warme plekjes om hun nest te bouwen, en onder de zonnepanelen is zo’n mooi plekje. Maar ja, dat is natuurlijk wel hartstikke gevaarlijk en vervelend. Waarom jij een birdblocker moet installeren op je zonnepanelen? Dat lees je in dit artikel!

Bescherming
Ten eerste is een birdblocker belangrijk voor om de vogels zelf te beschermen. In de lente wanneer de nestjes worden gebouwd, is het nog lekker warm onder een zonnepaneel. Maar als het dan eenmaal zomer wordt, kunnen de temperaturen onder de panelen oplopen tot wel 70 graden. Als er dan eieren in het nest liggen, worden die gewoon gekookt. En bovendien is er brandgevaar.

Voorkomen
Daarnaast wil jij een birdblocker, omdat vogels takjes gebruiken om hun nest te bouwen en met die takjes kunnen krassen ontstaan op jouw zonnepanelen. Zo worden de panelen beschadigd en kan het hele systeem verstoord worden. Ook zijn de takjes waarmee vogels hun nesten bouwen heel brandbaar.

Beschadiging
En daarnaast kunnen vogels aan de kabels gaan knagen en zorgt de vogelpoep op de lange termijn ook voor een beschadiging aan de kabels. Dat is gevaarlijk, want ook zo kan er brand ontstaan. Kortom, wil jij geen duiven onder zonnepanelen meer? Schaf dan een birdblocker aan en hoef nooit meer na te denken over dit soort problemen!

Plaats een reactie