NEN 3140 cursus doen

Een NEN 3140 cursus doen is de manier om je NEN 3140 certificaat te behalen. Dit certificaat kun je nodig hebben als je bepaalde werkzaamheden aan elektrische handgereedschappen of apparaten onder laagspanning wilt uitvoeren. Lees hier wat het inhoudt en hoe je een NEN 3140 cursus kunt doen. 

Waarom zou je een NEN 3140 cursus doen?

Wil jij werkzaamheden kunnen uitvoeren aan de handgereedschappen of elektrische installaties waarmee jij werkt? Dan heb je hiervoor een NEN 3140 certificaat nodig. Met dit certificaat op zak mag jij zaken als onderhoud, vervanging van onderdelen of reparaties uitvoeren. Let op: het gaat niet om het werken mét deze gereedschappen en machines, maar het werken hieraan. Hieronder vallen overigens ook apparaten die je bijvoorbeeld op kantoor tegenkomt. Denk aan een printer of koffiemachine. 

Wat zijn de mogelijkheden?

Er zijn twee NEN 3140 certificaten die je kunt behalen middels een cursus. Het 3140 VOP certificaat en het NEN 3140 VP certificaat. VOP staat voor “voldoende onderricht persoon”. Met dit certificaat mag je werkzaamheden uitvoeren onder supervisie van een collega met het VP certificaat. VP staat voor “vakbekwaam persoon”. Met dit certificaat mag je zelfstandig werkzaamheden uitvoeren. Voor het volgen van een NEN 3140 VOP cursus is geen technische vooropleiding vereist. Voor het volgen van een NEN 3140 VP cursus is wel een technische vooropleiding vereist, of je moet al in het bezit zijn van het VOP certificaat.

NEN 3140 cursus volgen bij ARBO centrum

Op de NEN 3140 cursus leer je veilig werken aan elektrische apparatuur en handgereedschappen onder laagspanning. Wil jij een NEN 3140 cursus volgen? Schrijf je dan in bij ARBO centrum. Bij ons leer je van ervaren docenten met riante praktijkervaring. Onze cursisten belonen ons gemiddeld met een 9 en behalen slagingspercentage van meer dan 95%. Bovendien hebben wij cursuslocaties door heel het land en kun je dus altijd een cursus volgen bij jou in de buurt.

Plaats een reactie