Hoe repareert een loodgieter een wasbak?

Je gebruikt je wasbak in de keuken verschillende keren per dag. Een lek aan je gootsteen is daarom erg vervelend en ongelegen. Gelukkig is het, afhankelijk van de ernst van het lek, meestal niet moeilijk om een wasbak te repareren. Met deze paar eenvoudige stappenplan van een loodgieter kun je gemakkelijk en snel een wasbak repareren

Stap 1: Zoek de gootsteen lek

Allereerst is het belangrijk om het lek te gaan zoeken. Begin met het zoeken naar watersporen in de buurt van de sifon. Dit doe je eenvoudig door bijvoorbeeld een stuk keukenpapier langs de leiding te halen. Is het keukenpapier vochtig? Dan wordt de gootsteenlekkage waarschijnlijk veroorzaakt doordat je sifon los zit. Draai de sifon goed vast. Kijk dan of dit het lek verhelpt.

Stap 2: Controleer of de stop goed vast zit

Het is belangrijk dat de plug goed vast zit. Controleer dit zorgvuldig. Zit de plug een beetje los? Dan is dit waarschijnlijk de oorzaak van de lekkage bij de gootsteen. In dat geval is het belangrijk dat je het mandje (boven) weer aan de afvoerplug (onder) vastmaakt.

Controleer dan of het lek hiermee verholpen is, Is dit niet het geval? Dan wordt het moeilijk om het lek zelf te vinden. In dit geval is speciale apparatuur vereist om lekken op te sporen. Je kunt het beste een loodgieter inhuren die over deze speciale apparatuur beschikt.

Stap 3: Controleer of het water goed doorloopt

Heb je het lek echt verholpen? Laat het water door de afvoer lopen en controleer of het lek verholpen is. Is het lek nog steeds niet verholpen, ook al heb je de stop en/of de sifon vastgedraaid? Dan is de kans groot dat ze vervangen moeten worden. Je kunt dit zelf doen of een loodgieter het voor je laten doen.

Plaats een reactie