De voordelen van tuinberegening

Heb je wel eens in de tuin gestaan met een tuinslang, na opnieuw een droge dag? De planten in je tuin die langzaam maar zeker beginnen te hangen, het gras dat die dorre, bruine kleur begint aan te nemen? Droge zomers kunnen funest zijn voor het leven in je tuin, maar dat wil niet zeggen dat daar niets aan te doen is. Natuurlijk, je kan met je tuinslang staan, maar wie het echt goed wil aanpakken, kiest voor beregening. Waarom? Een aantal redenen.

Je kan gebruik maken van een natuurlijke waterbron

Wie de planten handmatig wil besproeien, zal dit vaak doen met leidingwater. Dat is voor een keertje niet zo’n probleem, maar na verloop van tijd kan het verbruik wel degelijk oplopen. En dat is niet alleen vervelend voor de eindafrekening van het waterbedrijf, het is ook nog eens bepaald niet duurzaam. Bij een beregeningsinstallatie kan je gebruik maken van een natuurlijke waterbron. Dit kan een slootje zijn, of een meertje, maar je kan ook gebruik maken van grondwater. Een beregeningspomp zorgt ervoor dat dat grondwater omhoog wordt gepompt, waarna het over de planten gesproeid kan worden. Wie dit aanlegt, gebruikt een natuurlijke waterbron, die het gebruik van leidingwater overbodig maakt. Veel duurzamer dan dat ga je het natuurlijk niet krijgen.

Het is mooi weggewerkt

Tuinberegening kan buitengewoon subtiel worden weggewerkt, zodat je er na de installatie vrijwel niets meer van ziet. Natuurlijk, het aanleggen van de leidingen zal voor tijdelijke schade aan de tuin zorgen, maar deze schade is buitengewoon beperkt en zal na een week of twee bijna niet meer te zien zijn. Zeker als je het laat aanleggen door een professional, kan je er van opaan dat de beregeningsinstallatie keurig netjes is weggewerkt en dat het ongetrainde oog de installatie alleen maar ziet als hij zijn werk doet. En wie zelfs dat te aanwezig vindt, kan ervoor kiezen om sproeiers te gebruiken die alleen omhoog komen als ze even water moeten sproeien. Zo blijft je tuin het paradijsje dat je al had en wordt het toch keurig netjes beregend.

Het kan volledig geautomatiseerd worden

Beregeningscomputers zijn zeer waardevolle toevoegingen aan een installatie. Dankzij deze computers kan je het beregeningsproces volledig automatiseren. Je kan instellen op welk moment van de dag de sproeiers actief moeten zijn, je kan instellen hoe actief ze precies moeten zijn en er is de mogelijkheid om de hele installatie af te stemmen op de weersvoorspellingen. Immers; als er regen voorspeld wordt, is het niet nodig om de sproeiers aan te zetten – de natuur doet immers zijn werk voor je. Wie dus volledig de handen vrij wil hebben, kan een beregeningscomputer installeren om dat te garanderen.

Het neemt zorgen weg

Uiteindelijk neemt een beregeningsinstallatie ook gewoon je zorgen weg. Zorgen over droogte, over de toestand van je tuin, over wanneer je de tuin in moet om de planten dan maar handmatig te besproeien. Dit allemaal is verleden tijd als je een installatie hebt die dit allemaal voor je regelt met een natuurlijke waterbron en een computer die ervoor zorgt dat alles voor je gedaan wordt.

Plaats een reactie