Alles wat je moet weten over de schanskorf

Schanskorven worden tegenwoordig steeds vaker toegepast in de Nederlandse tuinen. Mocht je nu nog nooit van dit woord gehoord hebben, dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel leg ik je namelijk uit wat een schanskorf precies is, wat je ermee kunt en waarom ze zoveel gebruikt worden. 

Wat is een schanskorf?

Een schanskorf is eigenlijk een soort bak van gegalvaniseerd staal. Deze kan in vele vormen gemaakt worden, waardoor hij op verschillende manieren kan worden toegepast in de tuin. De bak wordt gevuld met breukstenen om er een natuurlijk en stoer effect aan te geven, maar ook om ervoor te zorgen dat je er niet meer doorheen kan kijken. De breuksteen is er in verschillende kleuren, soorten en maten. Hierdoor kun je de uitstraling en sfeer van de korf zelf bepalen en helemaal laten passen bij jouw tuin. Heb je bijvoorbeeld vooral veel antraciet en grijs in je tuin, dan kun je kiezen voor een grijze steen. Worden er juist beige en bruintinten gebruikt, dan kun je een steen in deze kleur kiezen. Het is ook een mogelijkheid om glasbrokken, kokosschil of lege flessen in de korf te gebruiken. 

Wat kun je ervan maken?

De schanskorf kan op verschillende manieren worden toegepast en is in verschillende vormen verkrijgbaar. Je kunt ze zelfs in een bepaalde vorm naar wens laten maken, zodat je er alle kanten mee op kunt. Veel voorkomende toepassingen zijn een schutting, een plantenbak of een tuinhaard, maar je kunt de korven voor veel meer dingen gebruiken. Denk bijvoorbeeld ook aan een soort ‘kamerscherm’ in je tuin, maar ook aan een waterval of een brievenbus. Wil je een zitelement in je tuin maken? Ook dat kan met behulp van schanskorven. Hiervoor kun je een lagere variant (laten) maken en hier vervolgens met planken de zitting op maken. 

De voordelen van schanskorven

Schanskorven, in welke vorm dan ook, hebben een hoop voordelen voor je tuin. Je moet er natuurlijk wel van houden, maar het geeft je tuin in ieder geval een stoere, robuuste uitstraling en het past goed bij de natuurlijke sfeer in de tuin. Daarnaast is het een stevig geheel wat niet snel kapot zal gaan. Hierdoor is het een stuk duurzamer dan bijvoorbeeld een houten schutting of plantenbak. De korven kunnen in iedere gewenste vorm gemaakt worden en zijn eenvoudig in elkaar te zetten, maar je kunt ze ook kant- en -klaar kopen. Tot slot, je kunt iedere gewenste breuksteen gebruiken voor de schanskorf, waardoor je zelf de sfeer bepaalt.

Plaats een reactie