Het juiste materiaal voor uw kozijn

Kozijnen kunnen worden gemaakt van verschillende materialen met verschillende duurzaamheid, kwaliteit en isolatiewaarden. De lucht in de holtes tussen de ruiten zet uit als het warm wordt en krimpt als het afkoelt, waardoor druk wordt uitgeoefend op de afdichtingen en kozijnen. Als we het hebben over duurzame ramen, bedoelen we producten, materialen en constructies die beter bestand zijn tegen deze druk en kromtrekken als gevolg van temperatuurveranderingen, wat uiteindelijk bepalend is voor de levensduur van uw ramen.

Dus voordat je een raamkozijn wil kopen, kun je het beste naar de volgende voor en nadelen kijken van de verschillende materialen. Hiermee wordt de juiste beslissing gemaakt en zorg je ervoor dat problemen voorkomen kunnen worden. Hieronder zetten wij de verschillende materialen op een rijtje:

Hout:

Hout is een natuurlijke, hernieuwbare bron en heeft een relatief goede isolatiewaarde. Daarnaast kan het met een verf kleur worden afgewerkt en is hout een van de betaalbaardere kozijn materialen. Minder aan hout is dat het regelmatig onderhoud vereist gevoelig is voor vocht en insectenschade en daardoor vatbaarder voor kromtrekken en het laten ontsnappen van gas.

Aluminium:

Aluminium is een erg stevig en duurzaam materiaal. Verder is het recyclebaar en vergt het weinig onderhoud. Een groot nadeel van aluminium kozijnen, is dat het een metaal is. Metaal is een geleider, dus er is een verhoogd warmteverlies.

Kunststof:

Kunststof is bestand tegen vocht, insecten, corrosie, heeft redelijk goede isolatiewaarde en weinig onderhoud nodig. Daarnaast is het ook een erg betaalbaar materiaal. Daarom wordt het vaak gekozen als een goede, maar goedkopere manier voor een kozijn.

Plaats een reactie