Hoelang gaat houten gevelbekleding mee?

Heb jij je ook de laatste tijd verdiept in de gevelbekleding van je woning en heb jij je oog ook laten vallen op houten gevelbekleding? Dan komen er vast een aantal vragen in je op of dit natuurlijk wel de beste oplossing is, hoe lang het hout mee gaat voordat het gaat rotten. Voor veel houten gevels geldt dat het maximaal een jaar of 20 meegaat voordat je het beter van je gevel kunt halen. Dit is natuurlijk hartstikke lang, maar vindt jij dit lang genoeg of wil jij toch een materiaal dat misschien nog wel langer op je gevel kan blijven, zoals bijvoorbeeld kunststof gevelbekleding

De uitstraling van je woning

Wanneer jij je woning een houten gevelbekleding geeft, heb je al snel een hele natuurlijke uitstraling die door de jaren heen zelfs nog veranderd, omdat hout natuurlijk verandert. Zou je in plaats van een houten gevelbekleding kiezen voor kunststof gevelbekleding, dan weet jij zeker dat deze kunststof gevelbekleding vrijwel niet zal veranderen, omdat het niet verweert. Ga jij liever voor een tijdloos design van je woning in combinatie met bijvoorbeeld de kunststof kozijnen van DHK.nl, dan kun je beter kiezen voor kunststof gevelbekleding. Daarbij kun je gaan nadenken over de prijzen. Hout is vaak wel wat prijziger, maar dan heb jij wel een echt natuurlijk product en tevens vangt houd vocht op om jouw gevel te beschermen. 

Welke houtsoort op mijn gevel?

Als jij dan eindelijk de beslissing gemaakt hebt dat jij een houten gevelbekleding wil, kom je al snel voor de volgende beslissing te staan: Welke houtsoort komt er op mijn gevel? Iedere houtsoort heeft natuurlijk zijn eigenschappen, maar vooral de levensduur kan een grote rol hebben bij het beslissen van jouw gevelbekleding. Kies je bijvoorbeeld voor vuren? Dan kun je er vanuit gaan dat deze 10 jaar meegaat. Andere houtsoorten gaan soms wel 25 jaar mee. Het is enorm belangrijk dat jij je hier goed in laat adviseren om jezelf niet over een aantal jaar te verrassen met een gevel die niet meer goed is en je weer opnieuw kunt investeren.

Plaats een reactie