De voordelen van een oplaadstation voor uw elektrische auto thuis

Als je een elektrische auto bezit, is een van de beste dingen die je voor jezelf kunt doen het installeren van een laadstation thuis. Hoewel het misschien een luxe lijkt, zijn er toch heel wat voordelen verbonden aan een eigen oplaadstation. Van geld besparen tot ervoor zorgen dat uw auto altijd is opgeladen en klaar om te gaan, een thuis laadstation is zeker de investering waard. Lees verder voor meer informatie over de voordelen van een laadstation voor uw elektrische auto thuis.

1. U bespaart geld op de lange termijn 

Als u uw auto thuis oplaadt, kunt u profiteren van lagere nachtelijke elektriciteitstarieven. Dit kan na verloop van tijd een aanzienlijke besparing opleveren, vooral als u uw auto vaak oplaadt. Als u bovendien zonnepanelen op uw huis laat installeren, kunt u de kosten voor het opladen van uw auto verder compenseren door hernieuwbare energie te gebruiken. Er zijn bovendien auto’s, zoals de Hyundai Ioniq 5, die energie in de avond terug kunnen leveren aan uw huis. Bekijk daarbij goed het laadvermogen van uw auto en gebruik een type 2 laadkabel en laadpaal die dit vermogen aankan. 

2. U hoeft zich nooit zorgen te maken over het vinden van een openbare laadpaal 

Als u uw eigen laadstation thuis, zul je nooit zorgen te maken over het vinden van een openbare laadpaal als je uit en over. Dit kan vooral handig zijn als u in een gebied woont waar openbare laadstations dun gezaaid zijn. Plus, met uw eigen lader betekent dat je nooit hoeft te wachten in de rij om uw auto op te laden.

3. U kunt uw auto op elk moment opladen, dag en nacht 

Een ander voordeel van een thuislader is dat u uw auto dag en nacht kunt opladen. Dit is handig als u vroeg in de ochtend of laat in de avond op pad moet, omdat u zich geen zorgen hoeft te maken over het vinden van een open openbare lader. Bovendien hebben veel nieuwere modellen elektrische auto’s ingebouwde timers waarmee u kunt instellen wanneer u wilt dat uw auto begint met opladen, zodat u kunt profiteren van lagere elektriciteitstarieven, zelfs als u niet thuis bent.

Zoals u kunt zien, zijn er nogal wat voordelen aan het hebben van een thuislaadstation voor uw elektrische auto. Van geld besparen op elektriciteitskosten tot nooit meer zorgen hoeven te maken over het vinden van een openbare lader, een thuislader is zeker het overwegen waard als je een elektrische auto bezit. Doe wat onderzoek en praat met een elektricien om erachter te komen welk type lader het beste is voor uw behoeften en stap vandaag nog over!

Plaats een reactie