Hoe voorkom je daklekkages?  

Niemand zit te wachten op een daklekkage. Het goede nieuws is dat je de meeste daklekkages kunt voorkomen door regelmatig dakonderhoud. Je kunt een dakdekker voor diverse klussen aan een dak inschakelen en natuurlijk ook voor het verhelpen van een daklekkage. Wil je weten hoe je gemakkelijk een daklekkage kunt voorkomen? Lees dan verder voor handige informatie.

Daklekkages voorkomen door dakonderhoud

Onderhoud is belangrijk om lekkages op je dak te voorkomen. Laat je dak meerdere keren per jaar inspecteren door een dakdekker. Hij kan voor je controleren of de dakpannen nog op hun plaats en nog recht liggen. Ook kan hij controleren of de dakbedekking nog strak ligt en of er geen knikken of gaten in in zitten.

Daklekkages voorkomen door periodiek de dakgoot schoon te maken

Het onderhoud van je dakgoot is belangrijk om een lekkage in de goot te voorkomen. Door de seizoenen heen komen vuil en bladeren in je dakgoten terecht. Als dit zich ophoopt, zonder je dakgoot van tijd tot tijd schoon te maken, kan hij verstopt raken. Met als gevolg een lekkage in de dakgoot.

Het is raadzaam om je dakgoot minstens een keer per jaar in de herfst schoon te maken. Dit kun je zelf doen, maar als je last hebt van hoogtevrees dan is het verstandiger hiervoor een dakdekker in te schakelen. Zo weet je zeker dat de dakgoten veilig en goed worden schoongemaakt.

Controleer de omgeving van je huis

Voorkom een daklekkage door de omgeving van je huis De omgeving van je huis:

Staan er bomen? Verwijder dan regelmatig overhangende en/of loshangende takken. Op den duur voorkom je zo stormschade en eventueel daaruit voortvloeiende lekkages. Laat de bomen in je tuin regelmatig door een tuinman nakijken en onderhouden.

Wanneer dan een dakdekker inschakelen?

Dakdekkers zijn er voor je om een dak te plaatsen of om te helpen in het geval van een lekkage of het isoleren van je dak. Ze zijn ook altijd beschikbaar voor nodige reparaties. Weet dat dakdekkers daarnaast vaak ook nog beschikbaar zijn voor een gratis dakinspectie. Dit is handig om lekkages te voorkomen en dat kan je veel geld schelen op lange termijn! Er is ook altijd een telefoonnummer voor nood, maak hier dan ook gebruik van als het nodig is.

Plaats een reactie