Tips voor een veilige badkamer

Een badkamer moet er niet alleen mooi uitzien. Je wilt ook dat deze veilig is in het gebruik. Voor jonge kinderen en ouderen zijn er verschillende oplossingen die je tijdens het verbouwen van je badkamer al kunt aanbrengen. Zo verwerk je het direct in het ontwerp en past het dus naadloos in het geheel. Lees hier een paar tips voor een veilige badkamer.

Kies de juiste tegels
In een badkamer is het vaak vochtig. Bijvoorbeeld nadat de douche is gebruikt. Vocht vormt zich op de tegels, waardoor de kans aanwezig is dat de vloertegels glad worden. Om te voorkomen dat je uitglijdt, kies je dus voor speciale antisliptegels voor de badkamervloer. Deze zijn er in verschillende uitvoeringen, zodat je keuze hebt uit een veilig tegel op de badkamervloer zelf, maar bovendien kunt zorgen voor een veilige ondergrond in de inloopdouche. Kijk in dat geval bijvoorbeeld voor kleinere, ruwere, terracotta tegeltjes die van nature een minder glad oppervlak hebben, zowel bij droogte als bij nattigheid.

Veiligheidsgrepen bij het bad
Tijdens het badkamer verbouwen in Papendrecht houd je rekening met alle huisgenoten die de badkamer gebruiken. Om het in-en uitstappen bij het bad eenvoudiger te maken, installeer je aan de wand veiligheidsgrepen. Deze kunnen tevens in de douche geplaatst worden, als extra ondersteuning bij het staan. Desgewenst bevestig je een opklapbare zitting aan de vaste muur in de douche.

Andere veiligheidsmaatregelen in de badkamer
Heb je een radiator in de badkamer houd er dan rekening mee dat de badkamermeubels, zoals een bad of het toilet, niet te dicht bij staan. Of dat de radiator op de juiste hoogte hangt. Op deze manier voorkom je dat iemand zich per ongeluk stoot aan de hete vewarming tijdens een bezoek aan de badkamer. Hetzelfde geldt uiteraard voor de stopcontacten die je in de badkamer aanbrengt. Let erop dat deze op de goede hoogte hangen en voldoen aan de veiligheidsvoorschriften die hiervoor gelden.

Plaats een reactie