Wat kost een camera inspectie riool

Wanneer uw riool verstopt is, doet u er goed aan om een professioneel rioolontstoppingsbedrijf te benaderen. In de meeste gevallen zullen zij uw verstopte riool ontstoppen door middel van bijvoorbeeld water met hoge druk te spuiten door de riolering. Het kan echter voorkomen dat dit de verstopping niet tegen gaat. Het probleem kan namelijk dieper liggen. Om hierachter te komen kunt u vragen aan het rioolontstoppingsbedrijf of zij uw riool willen inspecteren m.b.v. een camera inspectie. Hiermee kunnen ze de oorzaak van de ontstopping vinden en tegengaan. Maar wat kost zo’n rioolinspectie?

Camera inspectie riool kosten

Het inspecteren van uw riool met behulp van een camera heeft natuurlijk een prijskaartje. Dit verschilt echter per loodgieter of ontstoppingsbedrijf. Elke ondernemer hanteert namelijk zijn of haar eigen prijzen en dit kan dus per regio verschillen. Wel kunnen we u een indicatie geven over wat het ongeveer zou kunnen kosten.

Wanneer we alleen over de riool camera inspectie praten kunt u rekening houden met een prijs rond de 100 a 200 euro. Dit kan lager uitvallen. Het kan voorkomen dat u ook graag zelf de opname beelden in hand had willen hebben. Hiervoor betaalt u dan meer. Hierbij kunt u denken aan ongeveer 50 tot 150 euro.

Nadat de camera inspectie langs uw riool is geweest is de ontstopping natuurlijk nog niet verholpen. Wilt u uw riool vervolgens laten ontstoppen betaald hiervoor ook nog meer. Hierbij kunt u denken aan 125 tot 350 euro (inclusief camera inspectie).

Wie draait er op voor de kosten?

Een verstopt riool kan een aardig prijskaartje met zich meedragen, echter wie draait erop voor de kosten? Over het algemeen geldt dat wanneer het probleem zich bevindt in het hoofdriool of de hoofdleidingen, de gemeente de kosten zal dragen. Bevindt het probleem zich echter in de particuliere delen van het riool, dan zult u de kosten moeten dragen.

Riool camera inspectie door professionals

Wanneer u een camera riool inspectie had willen laten doen, zorg er dan altijd voor dat u dit laat doen door ene ervaren loodgieter of ervaren ontstoppingsbedrijf. Deze professionals hebben de juiste apparatuur en ervaring in huis om het probleem professioneel en op de goede manier aan te pakken. Bent u dus op zoek naar een professioneel bedrijf dat uw riool camera inspectie kan uitvoeren? VDV Cleaning helpt u graag verder.

Plaats een reactie