Het installeren van een bedraad alarmsysteem

Bij het beveiligen van een pand of kantoorgebouw zijn bedrade alarmsystemen meestal een betere oplossing dan draadloze systemen. Ze zijn betrouwbaarder en effectiever, terwijl ze nog steeds in staat zijn tot veel van dezelfde krachtige systeemfuncties als draadloze alarmsystemen. Hier zijn enkele redenen waarom je een bedraad alarmsysteem zou moeten overwegen.

Betrouwbaar over lange afstanden
Als je een magazijn of een andere grote faciliteit heeft, heeft je uw beveiligingssysteem nodig om grote gebieden te dekken. Draadloze systemen zijn misschien eenvoudiger te installeren, maar een bedraad systeem is in dit geval wellicht de slimmere keuze; draadloze systemen kunnen signaal verliezen over lange afstanden, wanneer sensoren te ver van het bedieningspaneel verwijderd zijn. Bekabelde systemen hebben dit probleem niet, waardoor ze een effectievere oplossing zijn voor magazijnbeveiliging.

Wordt niet aangetast door muren, beton of metaal
Draadloze signalen worden gemakkelijk geblokkeerd door zware en dikke materialen zoals beton en metaal, die in muren en andere constructies worden aangetroffen; signalen gaan om objecten heen, niet erdoorheen, en objecten of muren effectief bereik kan effectief bereik drastisch verminderen. Bedrade systemen komen hier niet tegen aan; als de bekabeling fysiek tussen de sensor en het bedieningspaneel kan worden gelegd, heeft je een veilige verbinding.

Je kunt een vast alarm overnemen
Wanneer je een bedraad systeem in uw gebouw installeert, zit je niet vast aan één alarmsysteem of fabrikant; de bedrading kan later worden toegeëigend door middel van een overname van een vast bedraad alarm. De nieuwe commerciële alarmbedrijven nemen de service en bewaking over, waarbij ze de oude bedieningspanelen en sensoren gebruiken of waar nodig nieuwe installeren, allemaal zonder de bestaande bedrading aan te passen. Draadloze systemen kunnen ook worden overgenomen, maar bedrade systemen bieden meer flexibiliteit.

Schaalbaar
Bekabelde beveiligingssystemen kunnen worden geschaald om vrijwel elk magazijn of elke faciliteit te dekken, in tegenstelling tot draadloze systemen – die over het algemeen slechts een beperkt aantal sensoren en hardware ondersteunen.

Ze werken met draadloze componenten
Als een situatie draadloze sensoren of camera’s nodig heeft, zijn de meeste bedrade systemen er nog steeds compatibel mee, waardoor er meer flexibiliteit is voor het creëren van alarmsystemen.

Minder kwetsbaar voor hacking
In het zeldzame geval van poging tot hacken, zijn bedrade alarmsystemen veiliger dan draadloze systemen. Er is bijna geen manier om het systeem te hacken, en een inbreker of hacker zou fysiek in de draden moeten tikken of verbinding moeten maken met het alarmpaneel – veel complexer en moeilijker dan het onderscheppen van een draadloos signaal of door draden fysiek door te knippen.

Plaats een reactie