Klussen tijdens Corona

Tijdens het corona tijdperk zat iedereen thuis, we zaten in een intelligente Lock down. Dit houdt in dat wij niet 100 procent een Lock down hadden zoals in Italië of in China. De verantwoordelijkheid lag aan de Nederlandse burgers. Wij waren verantwoordelijk voor de afstand van 1,5 meter en de andere regels maar wel zoveel mogelijk thuis zitten. Restaurants moesten dicht en heel Nederland zat thuis. Iedereen had nu tijd om aan andere dingen te werken veel mensen gingen sporten, klussen of schoonmaken. Omdat restaurants geen eten mogen maken en niet veel anders te doen hebben zijn ze alles aan het opknappen. Naast de supermarkten die het druk hadden, waren de bouwmarkten ook best druk. Heel Nederland ging klussen en omdat het mooi weer was tijdens de Lock down ging ook veel mensen schilderen omdat het door het weer snel opdroogde, dus het ideale weer om te schilderen.   

Voor de mensen die schilderen op hout heb ik een tip die erg handig is
Door de opwarming van de aarde worden de weersomstandigheden steeds extremer. Niet alleen krijgen wij warmer zomers maar ook strenge winters. De strenge winters bevatten alleen niet veel sneeuw maar veel regen en harde winden. Stormen gaan dus veel vaker in Nederland voor komen. 

Het meest voorkomende probleem bij schilderen is de wind. De lucht in de poriën zet uit, de verf gaat dan blaasjes vormen die er dan afwaaien. Zeker met hout als ondergrond komt dit voor, maar hier is natuurlijk een oplossing voor namelijk Beits. Dit is een transparanten laag, die ervoor zorgt dat het geverfde hout beschermde wordt tegen wind en weer, ook geeft het de oppervlakte een mooi uiterlijk. Je hebt Beitssoorten die op verschillende basissen worden gemaakt namelijk op olie, water en alcoholbasis. Met het klimaat van tegenwoordig is het belangrijk dat je deze beschermende laag erover heen verft. Je kan beits kopen in je gewone bouwmarkten.  

Plaats een reactie