Waarom je laadpalen moet laten installeren

Je hebt besloten dat je thuis een laadpaal voor de elektrische auto wilt installeren en je gaat op zoek naar een geschikte laadpaal. Laadpalen heb je in verschillende soorten, maten en prijsklassen en hoe maak je dan de juiste keuzes? Nu kun je op het internet genoeg informatie vinden over de laadpaal, maar het beste is om een expert in te schakelen. Waarom het laten installeren van een laadpaal beter is vertellen wij in onze blog.

De installateur is een expert in zijn vakgebied

Een installateur weet precies waarmee die bezig is. Nu kan het zijn dat je zelf vrij handig bent, maar heb je ook genoeg kennis van elektriciteit? Bij oudere huizen kan het installeren van een laadpaal een uitdaging zijn, omdat deze woningen slechts een eenfasige aansluiting hebben. Terwijl voor je voor de meeste laadpalen een driefasige aansluiting nodig hebt. Toch zijn er mogelijkheden om een laadpaal op een eenfasige aansluiting aan te sluiten en een monteur weet dan precies hoe dat in zijn werk gaat. Zonder dat het ook effect heeft op het overige stroomverbruik binnens- en buitenshuis.

Enorm veel keuze uit verschillende soorten laadpalen

Wanneer je op zoek gaat naar een erkend bedrijf dat laadpalen verkoopt en installeert, kom je tot de ontdekking dat er enorm veel keuze is. Je hebt verschillende mogelijkheden om een laadpaal of een wallbox aan te schaffen en te laten installeren. Je hebt keuze uit bijvoorbeeld een laadpaal inclusief installatie, maar ook de keuze uit een installatie van een nieuwe aardlekautomaat. Of je kiest voor een installatie inclusief een aanpassing van een eenfase naar een driefasige aansluiting. Let er dan wel op dat je contact hebt opgenomen met de netbeheerder en dat de nodige aanpassingen in en aan de woning al zijn verricht voordat de monteur met de laadpaal op de stoep staat.

Aanpassing aan de oprit

Moet het grond- of het grind werk van de oprit worden aangepast? Een installateur kan dit ook voor je regelen hoewel, je daar wel specifiek om moet vragen. Deze werkzaamheden staan vaak niet standaard op de offerte en je moet ook rekening houden met additionele kosten. Dat geldt overigens ook voor andere werkzaamheden, zoals het vervangen van een meterkast of een aansluiting.

Heb je passend advies over laadpalen nodig?

Voordat je de EV op jouw eigen terrein kunt opladen ga je natuurlijk eerst het gesprek aan met een erkende specialist. Je bespreekt jouw wensen en eisen en de specialist voorziet jou van passend advies over de mogelijkheden van laadpalen. Je maakt ook duidelijke afspraken als het tot een deal komt zodat zowel de verkoper als jij precies weten waar jullie aan toe zijn. Je wilt immers ook niet voor vervelende verrassingen komen te staan als de installatie eenmaal plaatsvindt.

Laadpalen met garantie

Een belangrijke reden om een expert in te schakelen heeft te maken met de garantie. Bij storingen moet je zelf aan de slag om het op te lossen als je de installatie zelf hebt gedaan. De monteurs van laadpalen zijn erkende vakspecialisten en moeten dus ook het probleem oplossen als die zich voordoen. Problemen worden ook adequaat en sle opgelost zodat je zo snel mogelijk en veilig gebruikt kunt maken van de laadpaal op jouw eigen terrein. 

Plaats een reactie