Waarom is het voorkomen van lekkages belangrijk?

Lekkages in huis, niet alleen heel vervelend maar vooral ook zonde van je tijd en geld. In sommige gevallen kun je er niets aan doen, maar in sommige gevallen had je een lekkage kunnen voorkomen. Door regelmatig de leidingen in je woningen te inspecteren, kun je bijvoorbeeld al veel ellende voorkomen. In deze blog krijg je een aantal tips hoe je lekkages kunt voorkomen.

Zo kun je lekkages voorkomen

Hieronder een aantal tips hoe je lekkages kunt voorkomen:

Gebruik geen chemische ontstoppers in je leidingen

Je kunt merken dat leidingen al wat versleten zijn als het om een ouder huis gaat. Vaak willen mensen een doucheputje of gootsteen met chemicaliën vullen als hij verstopt is. Deze chemicaliën zijn alleen erg slecht voor de pijp en kunnen ernstige schade aanrichten. Zorg er dus voor dat je altijd natuurlijke ontstoppers gebruikt.

Houd de meterstand in de gaten

De meterstand kan een mogelijke lekkage verraden. Door de meterstand regelmatig in de gaten te houden, kun je vrij snel een mogelijke lekkage ontdekken. Vermoed je dat er een lekkage in de leidingen zit? Schrijf de meterstand op voor je naar bed gaat. Kijk dan de volgende ochtend of de meterstand nog hetzelfde is of dat hij gestegen is. Wijkt de waterstand af? Dit kan wijzen op een lekkage.

Voer periodiek een dakinspectie uit

Als je je dak een paar keer per jaar laat inspecteren, kun je lekkages voorkomen. De dakspecialist zal de dakbedekking onderzoeken op o.a. losse onderdelen of scheuren en naden. Zo ben je op tijd en kun je je dak laten repareren als dat nodig is.

Draai altijd de hoofdkraan dicht

Als je denkt dat er een lekkage in je huis kan zijn, kun je het beste meteen je de hoofdkraan dichtdraaien. Zo weet je zeker dat er geen water meer door de leidingen stroomt. Door de hoofdkraan dicht te draaien voorkom je ernstige waterschade.

Plaats een reactie