Het beste hoofdkussen vind je zo

Iedereen wil alleen het beste hoofdkussen. Dan echter wordt het toch zaak dat we het hoofdkussen wat serieuzer gaan nemen. Over het matras en een goede nachtrust weet iedereen wel iets te vertellen, niet echter over de rol die hoofdkussens spelen. Want zonder een goed hoofdkussen kun je nog zo’n goed matras hebben, dan slaap je echter nooit perfect. 

Wat is dan het beste hoofdkussen?

Wat is dan het beste hoofdkussen? Dat is een vraag die door iedereen verschillend beantwoord zal worden. Want het heeft onder meer te maken met de slaaphouding en de hardheid van het matras. Ook of je veel transpireert of een allergie hebt speelt een rol bij de keuze voor het beste kussen. En daarmee wordt de rol van de vulling van het kussen weer belangrijk. Laten we eens beginnen met mensen die een huisstofmijt allergie hebben. In dat geval is het beste hoofdkussen van een natuurlijk materiaal. Bovendien heb je dan een kussen dat steeds goed uitwasbaar is. Ook een dichtgeweven tijk is dan belangrijk, want daardoor krijgt het ongedierte minder kans om voor irritaties te zorgen. 

Ongevoelig voor huisstofmijt

Ben jij een zweter? Kies dan ook een natuurlijk materiaal voor je hoofdkussen en bij voorkeur een kussen met een synthetische vulling. Ook nu is het belangrijk dat je een kussen kiest dat je uit kunt wassen. Wat betreft de vulling heb je de keuze uit dons en veren, polyester vezels en schuimblokken met traagschuim of latex schuim. Dons en veren is het meest bekend van allemaal. Dergelijke kussens vorm je zelf gemakkelijk naar wens. Nadeel is echter dat je ze niet uit kunt wassen. Synthetische of polyester vezels kunnen dat minder en zijn elastischer. Deze kussens was je wel gemakkelijk uit en bovendien zijn de kussens minder gevoelig voor huisstofmijt.

De slaaphouding is bepalend

Heel belangrijk bij de keuze voor het beste hoofdkussen is wel de slaaphouding. Veruit de grootste groep mensen slaapt op de zij. Een dikker hoofdkussen is dan het beste hoofdkussen. De schouders laat je vrij van het kussen en het kussen begint idealiter precies na de schouders. Je ligt dus met de schouders tegen het hoofdkussen aan. Een veel kleinere groep mensen slaapt op de buik. In dat geval slaap je beter op een dunner kussen. Dan weet je zeker dat je ademhaling niet belemmerd wordt, iets dat bij een dikker kussen wel aan de orde kan zijn. Rugslapers hebben baat bij een hoger deel in de nek. Zo wordt voorkomen dat je hoofd tijdens de slaap voor- en achterover buigt met eventuele klachten als gevolg. 

Opstaan met hoofdpijn

Klachten bij het opstaan staan nog steeds aan de orde van de dag. Ondanks het feit dat mensen soms urenlang onafgebroken slapen, voelen ze zich bij het opstaan al moe. De spieren voelen stram en soms is zelfs sprake van hoofdpijn, en dat elke ochtend opnieuw. Dan wordt het echt zaak te kiezen voor het beste hoofdkussen en er serieus werk van te maken. Net als het matras is een goed hoofdkussen onmisbaar voor mensen die elke ochtend bij wijze van spreken het bed uit willen springen en vol energie aan de dag willen beginnen. 

Koop je kussens bij Hoofdkussen.com.

Plaats een reactie