Hoe kies je de juiste CV installateur?

Een nieuwe centrale verwarming laten installeren heeft vele voordelen. Zo zijn nieuwe CV-ketels vaak zuiniger en dus milieuvriendelijker. Ook is de kans op brand, explosie of koolstofmonooxidevergiftiging een stuk kleiner bij nieuwe verwarmingsketels en zijn ze dus een stuk veiliger. Voor juiste installatie is het wel belangrijk dat je de juiste installateur centrale verwarming inschakelt. Maar die zoektocht is niet altijd even eenvoudig. Om je keuze makkelijker te maken, kan je in dit blog lezen waar een goede CV-installateur allemaal aan moet voldoen. 

Gecertificeerde installateur

In Nederland zijn er verschillende certificaten voor verwarmingstechnici, bijvoorbeeld de InstallQ, Techniek Nederland of SCIOS certificaten. Wanneer een installateur in het bezit is van een van deze certificaten, kun je er zeker van zijn dat hij of zij voldoende expertise heeft en voldoet aan alle vereiste kwalificaties om je CV-ketel op een veilige manier te plaatsen, inspecteren en repareren. 

De prijs

De prijs van het installeren van een CV ketel is onder andere afhankelijk van het type ervan. Zo moeten bepaalde ketels bijvoorbeeld om de 2 jaar onderhouden worden en sommige maar om de 4 jaar. Dit scheelt enorm in de kosten. Vraag offertes aan bij verschillende installateurs om zo de prijzen te kunnen vergelijken en de goedkoopste eruit te pikken. Maak echter altijd wel een overweging tussen de prijs en de kwaliteit, want de allergoedkoopste installateur is vaak niet de beste. Een kleine tip waarmee je veel geld kan besparen is het aangaan van een onderhoudscontract. Hierin spreek je af dat je al het toekomstige onderhoud door één installateur laat uitvoeren voor een gereduceerd tarief. 

Specialisatie

Verwarmingsinstallaties kunnen namelijk enorm van elkaar verschillen en daarom is het belangrijk dat je een installateur inschakelt die gespecialiseerd is in het installeren van het type CV dat jij gaat nemen. Op die manier weet je zeker dat de installatie op een vakkundige en veilige manier plaatsvindt.

Plaats een reactie