Pleisterwerk of glasviesbehang?

Vind je jouw woning oubollig? En wil je eens een nieuwe herinrichting? Dan zou je kunnen kiezen voor pleisterwerk of glasviesbehang. In deze blog vind je meer informatie over deze beide toepassingen.

Pleisterwerk
Vandaag de dag is glad pleisterwerk de meest voorkomende afwerking. Dit geldt zowel voor nieuwe woningen als gerenoveerde oud woningen. Met behulp van een dunne laag pleister die glad uitgestreken wordt over de muren en plafonds van uw woning krijgt je woning een moderne look. Het glad pleisterwerk geeft je woning niet alleen een strakke, modern uitziende uitstraling het is ook trendy! Een extra voordeel van glad pleisterwerk is dat je gemakkelijk de wanden en plafonds met latex kunt bespuiten. Ben je daar niet zo handig in, ook dan kan een vakman je hierbij helpen.

Glasvliesbehang
Een nadeel van glad pleisterwerk is dat het niet zo heel duurzaam is. Na enkele jaren kan het al zijn dat je woning er minder verzorgt uitziet en eigenlijk weer opnieuw toe is aan een opknapbeurt. Wil je een iets duurzamere renovatie van je woning, kies dan voor glasvliesbehang voor je muren en wanden. Het glasvliesbehang is vooral populair in kantoren en ziekenhuizen. Echter kun je ook prachtige resultaten verkrijgen in woningen. Bovendien is glasvliesbehang gemakkelijk af te werken in tal van kleuren en materialen. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor latex of verf. Beide zullen een prachtig resultaat bekomen.

Plaats een reactie