3 voordelen van dakcoating aanbrengen op je dak

Wanneer het dak van je woning toe is aan vernieuwing, dan is het eerste waar mensen vaak aan denken het vervangen van de dakpannen. Hierdoor heb je letterlijk een nieuw dak boven je hoofd waar je weer jaren mee voort kan. Toch is er ook een andere oplossing, namelijk het coating van de dakpannen. In dit artikel vertel ik je wat de drie voordelen zijn van dakcoating aanbrengen ten opzichte van nieuwe dakpannen laten leggen. Let wel op: soms kun je er echt niet meer omheen om nieuwe dakpannen te laten leggen. Zorg altijd dat je hier iemand met kennis en kunde naar laat kijken.

Schone, nieuwe uitstraling van je dak

Het dak van je woning is één van de eerste dingen die mensen zien als ze bij jouw woning aankomen, je zou het dus kunnen zien als eerste indruk. Wanneer jouw woning een schoon en net dak heeft, geeft dat een positieve uitstraling. Als jouw dak er niet meer zo joviaal uit ziet, dan wordt het tijd om daar iets aan te doen. Dakcoating aanbrengen is dan een goede oplossing. Hierbij wordt het dak eerst volledig schoongemaakt en krijgt het daarna een soort van verflaag. Hierdoor kun je weer jaren van een prachtig dak genieten en dat is natuurlijk een groot voordeel.

Beschermt het dak tegen vuil

Het tweede voordeel van dakcoating is dat je dak weer jarenlang beschermd is tegen omstandigheden van buitenaf. Je dak krijgt dagelijks te maken met verschillende invloeden. Denk hierbij aan het weer. Wind, regen en zonlicht kunnen ervoor zorgen dat je dakpannen er na verloop van tijd minder mooi bij liggen. Ze krijgen een vale kleur en kunnen poreus worden. Hierdoor kan vuil ook sneller toeslaan. Door dakcoating aan te brengen, breng je als het ware een extra beschermlaag aan. 

Goedkoper dan nieuwe dakpannen

Dan het laatste voordeel en dat is een hele fijne voor je portemonnee. Dakcoating (laten) aanbrengen is namelijk een stuk goedkoper dan nieuwe dakpannen (laten) leggen. Hierdoor kun je een hoop kosten besparen, maar toch een prachtig, als nieuw ogend, dak creëren. Het leggen van nieuwe dakpannen is namelijk lang niet altijd nodig, soms zijn de dakpannen enkel vies en misschien een beetje beschadigd. Dakcoating aanbrengen zorgt er dan voor dat je nog jaren door kunt met je huidige dak in plaats van dat je het hele dak moet laten vervangen.

Plaats een reactie