Gevelbekleding, een goed idee!

De stacaravan, de woonboot, het chalet en zelfs je woning lenen zich perfect voor het bekleden van gevelbekleding. Niet alleen omdat het zorgt voor een vernieuwde, frisse uitstraling, ook vanwege de andere voordelen die het met zich meebrengt. Zo zorgt de gevelbekleding voor een goed isolatielaag en dat scheelt je weer in de energiekosten. Ook beschermt gevelbekleding de buitengevel van je woning of ander gebouw. Meer weten over gevelbekleding? Lees dan snel verder.

Verschillende soorten gevelbekleding

Wanneer je op zoek gaat naar gevelbekleding kom je veel verschillende soorten tegen. Zo is er het hout, wat natuurlijk een prachtige uitstraling heeft. Het zorgt voor een natuurlijk aangezicht en zeker wanneer jouw vakantiewoning, chalet of ander gebouw in een landelijke omgeving staat, klopt het hele plaatje. Ook een groene gevel van bijvoorbeeld klimop of een andere klimplant, past perfect thuis in dat plaatje. Het nadeel hiervan is echter wel dat je het goed moet bijhouden. Je wilt immers niet dat de plant bij je naar binnen groeit. Wil je een gevel die onderhoudsarm is, dan kun je het beste kunststof gevelbekleding nemen. Ook deze gevelpanelen zijn verkrijgbaar in houtlook en dankzij de natuurgetrouwe uitstraling, zie je bijna geen verschil met hout. De kunststof schroten hoef je niet te schilderen, enkel zo nu en dan een doekje met sop is het enige onderhoud dat deze panelen nodig hebben.

De voordelen van het bekleden van de gevel

Gevelbekleding zorgt voor een nieuwe, frisse uitstraling van je woning, vakantiehuis, chalet of woonboot. Je oude gevel krijgt als het ware een beschermingslaag en wordt dus niet meer blootgesteld aan de verschillende weersinvloeden en uitlaatgassen. Deze kunnen namelijk funest zijn voor je gevel en het laatste wat je wilt, is een gevelrenovatie. Een ander voordeel van de gevelbekleding is de extra isolatie. De gevelbekleding wordt namelijk op de bestaande gevel aangebracht en zorgt daarmee voor extra isolatie. In de winter houd je de warmte heerlijk binnen en in de zomer houd je het juist lekker koel in huis. Kunststof gevelbekleding is daarnaast ook nog eens goed weerbestendig en erg duurzaam. De kunststof gevelbekleding heeft dan ook een levensverwachting van ongeveer 30 jaar. 

Wat gaat dat allemaal kosten

Uiteraard zijn de kosten afhankelijk van het soort gevelbekleding dat je kiest. Toch blijkt gevelbekleding in elk geval een goede investering. Je voorkomt schade aan je gevel door bijvoorbeeld extreme vorst of schadelijke uitlaatgassen en daardoor ook een gevelrenovatie. Daarnaast bespaar je op de stookkosten, dankzij de extra isolatie die het met zich meebrengt. En gevelbekleding zelf monteren is een prima idee en helemaal niet moeilijk. Zo kun je dus ook nog eens kosten besparen. 

Plaats een reactie