Geef je tuin een Ibiza make-over

Gaat jouw vakantie naar Ibiza dit jaar helaas niet door? Maar wil je toch genieten van die heerlijke Ibiza vibes? Geef dan je tuin een Ibiza make-over en geniet de hele zomer in je eigen tuin. In dit artikel vertel ik je hoe je je tuin omtovert tot het spaanse paradijs.  

Kleuren

De kleuren die je gebruikt zijn belangrijk voor de sfeer. Kleuren die typerend zijn voor Ibiza zijn wit in combinatie met één of meerdere fellere kleuren. Bij de felle kleuren kun je denken aan oranje of roze. Daarnaast zijn ook turquoise en hemels blauw kleuren die vaak terug te zijn in een Ibiza interieur of tuin.

Materialen

Naast kleuren zijn ook materialen belangrijk in een Ibiza tuin. Qua materialen kun je denken aan (verweerd) hout en steen, maar ook aan zachte materialen in de vorm van kussentjes, schaduwdoeken en buitenvloerkleden. Wil je een gezellige zithoek creëren in je Ibiza tuin, denk dan ook eens aan een pergola. Daarnaast hoeft een Ibiza tuin echt niet vol te liggen met tegels. Je kunt in dit type tuin spelen met een combinatie van tegels en verschillende halfverhardingen. Denk hierbij aan een gedeelte wat je bedekt met grind of misschien zelfs wel een soort zand. 

Planten

Ook planten horen bij een Ibiza tuin. Zo kun je denken aan planten met een grijsgroene look en een tropisch gevoel. Neem bijvoorbeeld de olijfboom, verschillende soorten siergrassen en verschillende palmsoorten. Daarnaast kun je ook best wat planten met kleur toevoegen. Kies dan bijvoorbeeld voor de Oleander. Deze heeft mooie gekleurde bloemen en kunnen je tuin echt opvrolijken. In een Ibiza tuin kun je ook spelen met de manier waarop je de planten toevoegt aan je tuin. Zo kun je losse potten neerzetten, maar daarnaast ook borderbakken maken of zelfs hangplanten aan je pergola hangen. Wil je borderbakken maken in je tuin? Kies er dan voor om de bakken te stucen in het wit. Dit past perfect bij de Ibiza uitstraling. 

Accessoires & verlichting

Wil je bovenstaande stappen niet nemen? Dan kom je met accessoires ook al een heel eind. Denk hierbij aan strengen met lampjes die je ophangt. Dit zorgt gelijk voor een stuk meer sfeer, zeker ‘s avonds. Ook kussentjes, kaarsen, kleden en rotan accessoires doen het goed in een Ibiza tuin. Bij een tuin als deze kun je qua aankleding net wat verder gaan dan bij een normale tuin. Zo zou je bijvoorbeeld ook gordijnen kunnen ophangen aan de pergola. Houd er alleen wel rekening mee dat bepaalde materialen niet weersbestendig zijn en we het weer van Ibiza helaas niet zomaar deze kant op kunnen halen.

Plaats een reactie