Een lagere energierekening

Gemiddeld is een huishouden rond de 8% van zijn besteedbaar inkomen kwijt aan energiekosten. Vooral bij de lagere inkomens is deze last soms (te) zwaar. Tegelijkertijd zijn wij mensen meer en meer energie gaan gebruiken en de bronnen raken uitgeput. 

Maar er is ook goed nieuws: je hoeft niet in het donker te zitten of in de kou. Er zijn manieren om te besparen op je energierekening. In dit artikel gaan we hier verder op in. Ook gaan we in op het overstappen naar een andere energieleverancier.

Tips om te besparen op energie

  • Probeer sluipverbruik te voorkomen. Zet daarom je apparaten uit (met een stand-by killer) of trek de stekker eruit. 75% van het stroomverbruik komt doordat het apparaat stand-by staat en dus niet uit.
  • Als je weggaat uit een ruimte, doe het licht uit. Verder kun je alle lampen vervangen door ledverlichting. Dit is 50% tot 75% zuiniger dan andere lampen.
  • Neem energiezuinige apparaten en let op het gebruik ervan.
  • Isoleer je huis en maak kieren en spleten dicht.
  • Neem een slimme thermostaat. Hiermee vergeet je nooit meer je verwarming uit te zetten, omdat dit allemaal programmeerbaar is. Bovendien geeft een slimme thermostaat aan wat je gebruikt en dat is handig voor het inzicht.
  • Als je de investering kunt betalen, denk dan eens aan het installeren van zonnepanelen of een warmtepomp.
  • Let op je waterverbruik. Minder water gebruiken kost minder energie wat nodig is om het water op te warmen.
  • De laatste tip is goed voor je portemonnee. Check (jaarlijks) of je kunt wisselen van energieleverancier. In de volgende alinea gaan we daar dieper op in.

Wisselen van energieleverancier
Om over te stappen naar de energieleverancier met de laagste energietarieven is het goed om de diverse leveranciers te vergelijken. Dit is eenvoudig te doen via easyswitch.nl. Met een paar eenvoudige stappen kies je energieleverancier die het beste bij je past. 

Stap vandaag nog over en begin met besparen!

Plaats een reactie