3 x inspiratie om je lege wand op te vullen

Heb jij een lege wand in je woonkamer of slaapkamer waar je iets mee wilt doen, maar je hebt geen idee wat? Er zijn zoveel dingen om je kale wanden mooier mee te maken, maar het moet natuurlijk ook passen bij de rest van je huis. In dit artikel geef ik je wat inspiratie om je wanden met kleine aanpassingen heel anders te maken. Misschien is die kale wand voortaan wel de eyecatcher van je woning. 

Fotowall

Foto’s zijn één van de manieren om je interieur een stuk leuker, maar ook gelijk een stuk persoonlijker te maken. Hieraan zie je echt dat het om jouw woning gaat. Een fotowall is een plek waar je al je favoriete foto’s kwijt kunt. Hoe je de fotowall invult is helemaal aan jou. Hang je mooiste foto’s op in een mooie fotolijst of hang allemaal losse polaroid foto’s op de muur. Het eerste is wat strakker, terwijl het tweede juist wat speelser is. Het voordeel aan een fotowall is dat je vrij eenvoudig kunt wisselen. Wanneer je bepaalde foto’s op de wand zat bent, verwissel je ze gewoon voor een stel nieuwe. Je kunt de foto’s ook op een plankje zetten die je aan de muur bevestigt. Hierdoor kun je er ook nog wat andere decoratie bij zetten om er een geheel van te maken.

Een behangetje

Een witte, kale wand kan eenvoudig een heel andere uitstraling krijgen door er een leuk behangetje op te plakken. Kies bijvoorbeeld voor een uitgesproken behang met veel kleurtjes om de muur gelijk op te laten vallen. Denk hierbij wel goed na of dit bij de rest van je interieur past en of het niet te druk wordt. Je zult hier immers toch wel weer een tijdje tegenaan kijken, of nouja, een ander behangetje is ook zo weer gedaan. Wil je de muur nog wat meer vullen? Zet er dan een mooi dressoir of kast voor. Deze breekt het drukke behang, maar het vormt samen wel een geheel.

Een wandkleed

Heb je er ook wel eens aan gedacht om een kleed aan de wand te hangen? Ja, je leest het goed. Wandkleden kunnen je interieur een stuk behaaglijker en knusser maken. Daarnaast vullen ze ook gelijk een groot gedeelte of misschien zelfs helemaal de kale wand op in je interieur. Het makkelijke van een wandkleed is, dat je deze er vrij eenvoudig weer af kunt halen als je toch iets anders wilt. Hierdoor ben je wat flexibeler dan bij bijvoorbeeld een behang.

Plaats een reactie