Wonen in de stad onder een goudgele kap

Waar de één rijtjeshuizen prachtig vindt vanwege de symmetrie en harmonie van en tussen de huizen, kan de ander veel beter zijn ei kwijt in een huis dat hij of zij zelf mag ontwerpen. Een woning worden bovendien geheel eigen gemaakt door de bewoner van het huis, wat zowel aan de binnenkant als buitenkant van het huis gedaan kan worden. Hoewel de meeste mensen aandacht besteden aan het interieur van de woning, verdient ook het exterieur van een huis aandacht. Zo kun je je huis uniek maken door klimop te laten groeien tegen de buitenmuren of geef je de raamkozijnen een buitengewoon kleurtje. Iets waar je echter minder snel aan hebt gedacht, is het vervangen van de dakpannen voor rieten dakbedekking! Hoe dat in zijn werk gaat? Dát lees je in dit blog!

Van pannendak naar rieten kap

Kun jij ook uren genieten op het platteland van de serene rust en goudgele kappen? Dan is het voor jou misschien wel aantrekkelijk om je stadswoning te voorzien van een rieten kap! Hiervoor gelden echter wel een aantal voorwaarden, aangezien niet iedere woning geschikt is voor een rieten dak. Allereerst moet er bijvoorbeeld voldoende licht en lucht aanwezig zijn, zodat de kap goed kan drogen na een flinke regenbui. Daarnaast moet het dak idealiter in een hoek van 45 graden lopen, omdat ook dan het water het beste afgevoerd kan worden. Als er aan deze twee voorwaarden niet voldaan is, zal het dak hoogstwaarschijnlijk minder lang meegaan. Een derde eis voor een goudgele kap op je woning is dat je het voldoende onderhoudt. Zo kan Van den Bergh Rietdekkers langskomen voor een algen- en mossenverwijdering om optimaal te kunnen genieten van je nieuwe dakbedekking.

Meer weten?

Ben jij nieuwsgierig geworden? Aarzel dan niet om contact op te nemen met Van den Bergh Rietdekkers voor meer informatie over de mogelijkheden voor jouw woning!

Plaats een reactie