Restaurant verbouwen? Zo pak je het aan!

Wanneer je tijdens de lockdown weinig bedrijfsactiviteiten uit kunt voeren binnen je restaurant, kun je er ook voor kiezen om het restaurant op te knappen. Veel restaurants zijn namelijk de afgelopen maanden weinig aangepast en passen daardoor niet meer in het beeld van wat er van een restaurant verwacht wordt. Een verbouwing kan in dat geval een erg goede oplossing zijn. Toch is een verbouwing niet eenvoudig en dien je met een aantal zaken rekening te houden. In dit artikel worden er een aantal tips gegeven waarmee jij je restaurants om kunt toveren tot het mooiste restaurant uit de stad. 

Maak een strakke planning

Als je een verbouwing tot stand wilt laten komen in een restaurant, is het allereerst van belang dat je zorgt voor een goede planning. Houd er met de planning rekening mee dat je in ieder geval rond de zomer open wilt kunnen gaan. De planning dient te bestaan uit de verschillende onderdelen waar je verandering in wilt brengen, maar ook uit een buffer qua tijd. Zo weet je namelijk zeker dat je de werkzaamheden op tijd af rond. Naast de planning is het ook belangrijk dat je vooraf een budget vaststelt. Houd ook bij het budget extra ruimte en voorkom daarmee dat je de verbouwing niet door kunt zetten vanwege een tekort aan liquide middelen. 

Begin met de keuken!

Als je graag na de lockdown een frisse start wilt maken, is het sterk aan te raden om wat aan de keuken te veranderen. Zorg ervoor dat er nog efficiënter gewerkt kan worden en dat je personeel beschikt over goed materiaal. Een grootkeuken inrichten is niet eenvoudig, maar kan wel net het verschil maken. Besteed daarom voldoende tijd aan het ontwerpen van een nieuwe keuken en doe daar later je voordeel mee.

Plaats een reactie