Ieder machine werkt met een kloppend hart

Ongeacht welke machine jij in je wagenpark hebt, zonder een kloppend hart zal het niet goed werken. Wees er dus altijd bewust van dat een machine continu in de gaten gehouden moet worden. Ook het vervangen van een onderdeel hoort er nu eenmaal bij. Laat geregeld de machines controleren om het beste te behouden.

Waar dien je op te letten?

Ongeacht of dat je onderdelen nodig hebt voor in de industrie of een ander branche is het van belang om te letten op de kwaliteit. Zo is bijvoorbeeld de ODX-3000-7404 beschikbaar. Deze inverter is bestemd voor spoorweg toepassingen. Met een selecteerbare frequentie van 50 of 60 Hz zal je het geheel zelf kunnen instellen. 

Met een vermogen van 3000 Watt zal je een goed werkende machine realiseren. Daarnaast heeft het een Closed Frame waardoor het ook bestemd is tegen kou en andere weersomstandigheden. Deze unit kan overigens ook volledig ingesteld worden via RS232 en is ook voorzien van Alarm contacten. 

Vergeet de LM350 serie niet!

Natuurlijk heb je ook de LM350 serie die niet vergeten mag worden. Dit is altijd een lineaire regelaar die twee spanningsverschillen heeft om te kunnen werken. Tussen de input en output dient het goed te werken anders is er geen spanning aanwezig. Dit soort regelaars worden vaak ingezet om meer stroom op te kunnen wekken. 

Deze regelaar vind je in vrijwel ieder machine die zijn werking doet. Bovendien verwijdert hij ook nog eens vaste spanningen zodat de machine goed zal blijven werken. 

Het belangrijkste is wel dat de componenten op de juiste manier ingesteld moeten worden wil het werken. De geschakelde voeding beschikt over een AC-ingang en accepteert uiteraard ook DC ingangsspanning. Ook is dit een Closed Frame waardoor het stevig is en een lange levensduur heeft. Met een vermogen van 350 Watt kan je hier eenvoudig mee aan de slag. Daarnaast kan de LM350 wel tegen tot een temperatuur van minimaal -30 en maximaal 70 graden! 

Doordat de isolatie zo sterk is zal je er ook langer mee kunnen werken. De levensduur wordt hierdoor verlengd en ook zal de betrouwbaarheid vergroot worden. Het is wel belangrijk om te achterhalen hoeveel stroom je wilt vastzetten. Vaak wordt het advies gegeven om voor een variabele spanningsregelaar te kiezen wanneer je werkt met een LM350. 

Plaats een reactie