Alles wat je moet weten over een systeemplafond

Ben je op zoek naar een nieuw plafond voor je bedrijfspand? Een veelgekozen plafond is in dit geval een systeemplafond. Benieuwd naar wat een systeemplafond precies is en of het wat voor jouw kantoor kan zijn? Lees dan snel verder, want ik vertel je er alles over. 

Wat is het

Een systeemplafond is een plafond wat bestaat uit plafondplaten en plafondprofielen. Een belangrijk kenmerk van dit type plafond is dat er een soort vlakken ontstaan op het plafond. Daarnaast blijft er na de systeemplafond montage een ruimte over tussen het plafond en de vloer die erboven ligt. Hierdoor kunnen leidingen en kabels makkelijk weggewerkt worden. 

De verschillende soorten

Er zijn verschillende soorten systeemplafondplaten. Zo kun je zelf kiezen wat jij het mooiste vindt staan in de ruimte. Je hebt keuze uit de volgende soorten: 

Inlegplaten

Bij een systeemplafond met inlegplaten zijn de platen op het profiel gelegd, waardoor de profielen goed zichtbaar zijn. Het resultaat is een vlak plafond. Bij het kiezen van een systeemplafond met inlegplaten heb je ook keuze in het formaat van de platen. Zo kun je zelf bepalen of je voor kleinere vlakken wilt gaan of juist voor grote vlakken. Ook heb je verschillende keuzes in kleur, zo kun je bijvoorbeeld ook voor een compleet zwart plafond gaan. 

Doorzakplaten

Wil je voor een chique uitstraling gaan? Kies dan voor doorzakplaten. Hierbij hangen de platen iets verder naar beneden waardoor er een soort diepte ontstaat. Ook hierbij kun je kiezen voor welk formaat je wilt gaan en voor welke kleur je wilt gaan. 

Verdekt uitneembare platen

Bij gebruik van verdekt uitneembare platen worden deze platen over het profiel gelegd. Hierdoor zijn alleen nog de platen te zien en vallen de profielen weg. Hierdoor ontstaat een strak geheel. Wel zul je nog de lijnen zien van de platen.  

Voordelen

Naast dat je ruime keuze hebt als je een systeemplafond wilt kopen, zijn er nog vele andere voordelen aan dit type plafond verbonden:

  • De platen werken isolerend, waardoor je energiekosten lager uit zullen vallen
  • Eventuele kabels en leidingen kun je makkelijk uit het zicht werken doordat deze in de holle ruimte verborgen kunnen worden
  • De ruimte tussen de platen is makkelijk te bereiken doordat je de platen er gemakkelijk stuk voor stuk uit kunt pakken
  • Een systeemplafond is onderhoudsarm en heb je een beschadiging aan één van de platen, dan kun je die gemakkelijk vervangen voor een nieuwe plaat

Plaats een reactie